У громаді на Тернопільщині відкрили соціальну пральню

Опубліковано в Новини 21.11.2023

У Теребовлі з’явилася соціальна пральня "Чисто-та…" за підтримки благодійного фонду «Карітас-Тернопіль».

Про це повідомили у Теребовлянській міській раді.

Зазначимо, парафія стала переможцем міні-гранту в рамках проєкту «Розвиток соціального служіння для згуртування громад для підтримки ВПО та вразливих груп на парафіяльному рівні», що діє за підтримки CNEWA Canada та Renovabis.

Парафіяльна спільнота промоніторила ситуацію в громаді, склала карту потреб та визначила вразливі категорії населення. Вони дійшли до висновку, що на даний час є потреба в соціальній пральні.

Зі слів волонтерів парафії, в Теребовлі взагалі нема соціальної пральні. А в громаді є багато важкохворих людей, які потребують такої послуги і не можуть везти одяг у Тернопіль чи Чортків. Саме тому вирішили облаштувати соціальну пральню.

– На сьогодні соціальна пральня - це дуже актуальна послуга. Бо люди з небезпечних регіонів країни приїжджають до нашої громади майже без нічого, лише з деякими особистими речами. І часто купити пральну машинку для себе такі люди не мають можливості. Окрім того, скористатися пральнею можуть, окрім вимушених переселенців, жителі територіальної громади, які потребують допомоги, – каже міський голова Теребовлі Олег Продан.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.