На Тернопільщині майже 37 000 людей хворіють на цукровий діабет

Опубліковано в Новини 15.11.2023
З них 5600 - інсулінозалежні, інформують у Тернопільській ОВА.
Загалом у всьому світі на цю недугу страждає майже 422 мільйони людей - про це свідчать дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.
14 листопада увагу всього світу зосереджено на питаннях діагностики та запобігання цукрового діабету, адже це Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом.
Цукровий діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну чи організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін.
Понад 1 000 000 людей передчасно помирає в Європі через цукровий діабет 2 типу.
Гірка хвороба із солодкою назвою є основною причиною ниркової недостатності, значно підвищує ризик виникнення виразок на ногах, їх інфікування та в кінцевому результаті – ампутації та є причиною 1% випадків сліпоти. У людей, що страждають на цукровий діабет в 2-3 рази вищий ризик розвитку інфаркту та інсульту.
Окрім того, що цукровий діабет поширена проблема – в Україні він займає 3-тє місце за поширеністю після ССЗ та онкології, його перебіг часто є безсимптомним, що дуже ускладнює діагностику та лікування.
Визначте свій індивідуальний ризик цукрового діабету 2 типу за допомогою онлайн-тесту Центру громадського здоров’я за посиланням https://diabetes.phc.org.ua/ та порадьтесь з лікарем про подальшу діагностику, якщо ви в групі ризику!
Міністерство охорони здоров'я України

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.