У місті на Тернопільщині створили Мурал Єдності

Опубліковано в Новини 14.11.2023

У Скалаті відтепер є Мурал Єдності.

Арт-робота розміром 6 метрів на 7 метрів створена в рамках реалізації міжнародного соціально-мистецького проєкт “Artolusion” відтепер прикрашає Будинок культури у Скалатській територіальній громаді. 

Про це повідомили у Скалатській міській раді.

 —  Тернопільський осередок Благодійного фонду «Рокада», за підтримки УВКБ ООН разом з художницями Катериною Рудаковою та Дарією Прохорчук і при сприянні Скалатської громади тиждень працювали над створенням муралу. — розповів Нестор Тернопільський, координатор Благодійного фонду «Рокада».

Головна ідея цього проєкту в тому, що художниці відповідали за так звану «дорослу» частину композиції, що зображає батьків, які огортають руками своє дитя — оберігаючи його від негараздів світу. 

— «Молодшу» частину муралу створювали діти, зокрема і внутрішньо перемішених осіб. Вони зобразили велетенське серце, кожен куточок якого символізує щасливе життя: «любов», «сім’ю», «природу», «тварин», «птахів». Словом, усі ті поняття, що асоціюються у дітей із щастям. В результаті дружньої спільної роботи із знайомства, обговорення та обміну думками згодом вийшов “велетенський дитячий малюнок”,— кажуть у міській раді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.