Правоохоронці Тернопільщини розповіли, як шахраї заробляють гроші на донатах

Опубліковано в Новини 14.11.2023
Жителі Тернопільщини продовжують масово потрапляти у пастки шахраїв.
 
Особливо ця проблема загострилася з початком повномасштабної війни. Аферисти заманюють людей начебто донатами на допомогу воїнам чи купівлю дронів, та насправді кошти йдуть у їхні кишені.
 
Про це під час брифінгу розповіли працівники Головного управління Національної поліції у Тернопільській  області.
 
– Зараз часто у соцмережах поширюють інформацію про збір коштів на лікування важкопоранених воїнів, купівлю автівок чи дронів. Якщо ви донатите гроші, то дивіться уважно, кому їх надсилаєте. На території Тернопільської області були випадки, коли люди сиділи у соцмережах і шукали фото людей, які потребують допомоги. Брали ці світлини, текст з іншого допису та підставляли під реквізити свою банківську картку. Люди, які скидали 20-50 гривень, думали, що допомагають воїну, а насправді «допомагали» шахраю,  розповів старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Роман Свірський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.