За останні два місяці шахраї видурили у жителів Тернопільщини понад 27 мільйонів гривень

Опубліковано в Новини 10.11.2023
Жителі Тернопільщини масово потрапляють у пастки шахраїв.
 
У Головному управління Національної поліції  у Тернопільській  області людей закликають бути обачними та зберігати холодний розум.
 
Правоохоронці наголошують, що проблема шахрайства існувала завжди, та з початком повномасштабної війни вона ще більше загострилася.
 
– За вересень до нас надійшло заяв на 18 мільйонів гривень. У жовтні – на понад 9 мільйонів. Зниження кількості шахрайств пов’язане з інформаційною кампанією, яку ми запустили. Як тільки правоохоронці припиняють розповідати про пройдисвітів, кількість обдурених людей зростає,  розповів старший інспектор з особливих доручень відділу протидії кіберзлочинам у Тернопільській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Роман Свірський.
 
Шість мільйонів гривень – найбільша сума, яку шахраї видурили у потерпілої особи цього місяця.
 
– У день до нас надходить орієнтовно 12 заяв про шахрайство. Більше звернень кіберполіція отримує після вихідних, адже люди хочуть щось придбати переважно у суботу та неділю. Хочу зауважити, що ці шахраї не є талановитими хакерами, схеми зазвичай дуже прості та очевидні,  додав Роман Свірський.
 
Правоохоронці закликають жителів області не вестися на надто привабливі пропозиції роботи, не повідомляти паролі від своїх банківських карт та не купляти підозріло вигідні речі в інтернеті.
 
Якщо ж ви потрапили у пастку шахраїв, негайно зверніться в поліцію. Чим швидше ви це зробите, тим більші шанси повернути втрачені кошти.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

06.09.2024 soroka
Тернопіль для ЗСУ: 5 вересня передали 40 FPV-дронів для спецназу поліції – Сергій Надал
5 вересня для потреб спецпідрозділу поліції передали ще 40 FPV-дронів. Наші специ будуть їх використовувати…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.