На Тернопільщині готуються до зимового утримання мережі доріг

Опубліковано в Новини 01.11.2023
Організація безперебійного руху автотранспорту у осінньо-зимовий період – пріоритет роботи Служби відновлення у Тернопільській області. Під час воєнного стану надзвичайно важливо зберегти проїзд транзитними логістичним коридорами області.
З цією метою Служба відновлення зобов’язала підрядні організації підготувати снігоприбиральну техніку та зробити запас паливно-мастильних матеріалів для неї. Загалом у зимовому утриманні мережі автошляхів будуть задіяні 266 машин. Йдеться про піскорозкидачі, солерозподілювачі, розподілювачі соляних розчинів, навантажувачі, бульдозери, автогрейдери, роторні снігоочищувачі та іншу снігоочисну техніку.
Крім цього, зараз дорожники встановлюють вздовж автошляхів зимові комплекти дорожніх знаків та пасивний снігозахист у вигляді щитів. На сьогодні 120 кілометрів щитів змонтовано.
Триває також заготівля протиожеледних матеріалів. У цьому році на дорогах Тернопільської області вперше буде застосовано рідкий соляний розчин, 1560 тонн якого вже запасли. Підрядні організації Служби відновлення заготовили:
3,32 тисячі тонн технічної солі
 24,15 тисячі тонн піску
Наголосимо, що фінансування зимового утримання під час воєнного стану є обмеженим.
Пріоритет під час зимового очищення доріг буде надано автошляхам дорогам міжнародного, національного та регіонального значення, важливим для логістики, обороноздатності дорогам та гуманітарним коридорам.
Громадянам слід бути готовими до збільшення строків проведення прибирання доріг територіального значення. Під час екстремальних погодних умов ми будемо виважено вводити обмеження або заборони руху на державних дорогах.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.