У Тернополі тривають навчання з підготовки населення та відповідальних служб до можливих блекаутів

Опубліковано в Новини 30.10.2023

У Тернополі відбулося чергове навчання з підготовки населення та відповідальних служб до можливих надзвичайних ситуацій. Під час навчання відпрацьовано алгоритм дій мешканців кількох будинків у центральній частині у випадку, коли буде відсутнє централізоване тепло та водопостачання, газ та електроенергія.

Цього разу служби відпрацьовували ситуацію за адресами: вул. Соломії Крушельницької, 1, вул. Камінна, 5, та ТСШ №5 з поглибленим вивченням іноземних мов.

- Ми продовжуємо навчання у різних мікрорайонах міста на випадок надзвичайної ситуації. Сьогодні таке навчання проходило у центрі міста, де в одному з будинків змодельовано критичну ситуацію. До навчання також долучили і працівників служби надзвичайних ситуації та поліції. Людей повідомили про надзвичайну ситуацію., –  зазначає міський голова Сергій Надал. – Мешканців евакуювали, зареєстрували у пункті обігріву та провели у тимчасовий пункт масового проживання громадян у випадку блекауту.  Показали умови для проживання, що і де знаходиться, зокрема, вода, засоби гігієни, продукти та багато інших необхідних речей.

Нагадаємо, на базі міських освітніх закладів розгорнуто 12 пунктів масового проживання мешканців у випадку, коли буде відсутня подача електроенергії, централізованого тепла, водопостачання та газу. Пункти розміщені практично у всіх мікрорайонах міста. Такі заклади уже забезпечені усім необхідним інвентарем, щоб надавати прихисток населенню у разі потреби.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.