Нелегальний імпровізований мініцех з виготовлення сигарет викрили оперативники на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 26.10.2023

Майже 400 кілограмів тютюну як цілого, так і подрібненого, готові сигарети та заготовки для їхнього виготовлення, а також станки для наповнення тютюнових виробів – усе це виявили та вилучили працівники Чортківського районного відділу поліції у двох місцевих жителів.

Чоловіки на території приватного домогосподарства, а саме у хліві та в підвалі, облаштували імпровізований мініцех із виготовлення сигарет.

Документувати незаконну діяльність дуету працівники поліції почали ще у серпні цього року. Після того, як оперативники зібрали достатню доказову базу, прийшли до “бізнесменів” з обшуками. Усе це відбувалося під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної та Чортківської окружної прокуратури.

За попередньою інформацією, фільтри, папір та іншу сировину для сигарет чоловіки купували через інтернет. Тютюн закуповували у людей, а частину вирощували самостійно.

Готовий товар реалізовували серед місцевого населення за цінами нижчими, ніж у торговельній мережі.

Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до частини 3 статті 204 ККУ (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Така діяльність карається позбавленням волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна та знищенням незаконно виробленої продукції. Вирішується питання про оголошення чоловікам підозри.
Триває слідство.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.