У Тернополі оперативники затримали чоловіка, який отримав гроші за незаконний перетин кордону

Опубліковано в Новини 12.10.2023

Отримання неправомірної вигоди за організацію та сприяння в незаконному перетині через державний кордон України інкримінують слідчі жителю Тернопільської територіальної громади.

Чоловіка під час отримання неправомірної вигоди затримали оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки спільно зі слідчими територіального ГУНП та працівниками контррозвідки Служби безпеки. Усе проходило під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури.

Ще на початку вересня правоохоронці отримали інформацію про те, що місцевий житель допомагає чоловікам призовного віку виїжджати за кордон. Він сприяв у виготовленні документів, які надавали право військовозобов’язаним безперешкодно перетинати державний кордон України.

Спочатку за свої послуги просив 6000 доларів США, а за деякий час сума виросла ще на 1200 доларів. Про це він повідомив клієнтові у ході телефонної розмови.

10 жовтня чоловік отримав обумовлену суму, а разом із нею і проблеми із законом.

Вимагача затримали відповідно до статті 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри відповідно до  ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу.

 

Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.