У Тернополі попрощалися з підполковником Андрієм Бойком, який загинув на війні

Опубліковано в Новини 11.10.2023

В останню дорогу у Великоберезовицькій громаді провели полеглого захисника України Бойка Андрія Йосиповича.

Попрощатися з Героєм, який віддав своє життя за Україну, зібралися рідні, друзі, побратими, жителі громади, представники влади, духовенства і громадськості.

Життя 44-річного жителя села Петриків, підполковника та заступника командира бригади Андрія Бойка обірвалося під час контрнаступу на Запоріжжі. До останнього подиху Герой мужньо обороняв Україну від окупантів, пожертвувавши власним життям, повідомляє Великоберезовицька селищна рада.

Народився Бойко Андрій Йосипович 5 квітня 1979 року. Навчався у Національній академії прикордонних військ України, після цього проходив службу у прикордонних військах до 2008 року. У 2014 році став на захист незалежності України та служив у героїчній 51-шій окремій механізованій бригаді м. Володимир-Волинськ. Згодом була служба у тернопільській 44-тій окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Данила Апостола. У 146-му окремому ремонтно-відновлювальному полку м. Золочів з січня 2023 року брав участь у формуванні 33-тьої окремої механізованої бригади м. Ужгород, де у подальшому проходив службу. З травня брав безпосередню участь у контрнаступальних діях на Запорізькому напрямку, де і загинув.

Життя Героя обірвалося 9 червня 2023 року біля села Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області. На жаль, смерть військового підтвердила ДНК-експертиза… Похоронили воїна на Алеї Героїв на Микулинецькому кладовищі у Тернополі.

У воїна залишились дружина Тетяна, доньки Діана та Вікторія.

Вічна пам’ять і шана Герою!

 

Фото: Великоберезовицька селищна рада 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.