Патрульна поліція Тернополя «візьметься» і за пішоходів

Опубліковано в Новини 24.03.2016

Однак коли це станеться - поки що не визначились.

Начальник управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк каже, що сьогодні одна з болючих тем обласного центру - це все-таки порушники-водії, зазначають в ГУ НП області.

- Зараз інспектори, згідно чинного законодавства, можуть виписувати штрафи лише водіям. Якщо водій неправильно припаркувався, та залишив авто, то адмінштраф виписувати не можна. Але якщо машина сильно перешкоджає рухові - її евакуюють на арештмайданчик.

Розуміння і поваги очікують патрульні поліцейські від мешканців Тернополя. Вони кажуть, що багато людей мріють про зміни, а самі в цей час мінятися не бажають та часто своїми вчинками провокують людей у формі.

- Ми дуже задоволені, що у нас хороший особовий склад, гарно підготовлені, всі молодці, гарно працюють, - зазначив начальник тернопільських патрульних.

Всіляко допомагати поліцейським пообіцяв голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. Він заявив, що на найближчій сесії обласної ради вони переглянуть зміни до бюджету. В них, каже очільник краю, передбачать кошти для модернізації і осучаснення правоохоронної системи області. Сподівається посадовець і на таку ж підтримку зі сторони міськради.

- Підтримка перших кроків Нацполіції - це питання не лише довіри до влади, це питання довіри до змін, котрі відбуваються. Національна поліція - це зразок проведення реформ.

За 10 днів патрульні поліцейські склали 575 адмінпротоколів. Порушники правил дорожнього руху сплатили до державної казни уже 170 тисяч гривень. Тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол каже, що з приходом нової патрульної поліції люди почали думати, де ставити авто, щоб не порушити правила, як здійснити той чи інший маневр, щоб не отримати адмінпротокол.

- Дуже ефективно працюють нові поліцейські на Тернопільщині. Добре, що їх є достатньо і вони можуть охопити і Тернопіль, і наближені до міста населені пункти. Велика допомога з боку патрульної поліції - оперативне реагування на адміністративні проступки, кримінальні повідомлення, виїзди на місце події, відчувається позитив по регулюванню дорожнього руху.

Сьогодні Тернопіль та наближені до нього містечка патрулює сімнадцять екіпажів. З семи груп швидкого реагування залишилося лише три. Людей, які вивільнилися, перекинули для роботи у слідчо-оперативні підрозділи

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.