Тернопільські вибухотехніки розміновують Схід України

Опубліковано в Новини 03.10.2023

Артилерійські снаряди, протипіхотні та протитанкові міни, касетні боєприпаси, різноманітні вибухонебезпечні предмети – це та багато іншого залишив ворог на деокупованих територіях України. І усе це потрібно знайти, вивезти та знешкодити.

Уже другий рік спеціалісти-вибухотехніки ГУНП в Тернопільській області в складі зведеного загону вибухотехнічної служби Нацполіції розміновують та очищають українські землі від цієї небезпеки.

- Робота складна та небезпечна, бо найменший неправильний рух може призвести до непоправного, – розповідає начальник вибухотехнічної служби ГУНП в Тернопільській області Ігор Васьків. – Сьогодні ми працюємо на теренах Харківської області й розміновуємо поля сільськогосподарського призначення.

Працюють вибухотехніки в бронежилетах та шоломах. Але іноді доводиться одягати спеціальні костюми вага яких майже 40 кілограмів. Врівноваженість, сконцентрованість, оперативність та уважність – основа роботи вибухотехніків.

Вона ускладнюється тим, що всі засоби ураження розкидані хаотично. Крок за кроком рухаються вибухотехніки, виявляють небезпечні предмети та знищують їх. Фахівці припускають, що розміновувати доведеться не один рік.

Проте Ігор Васьків вірить, що вони розмінують землі України й до своїх домівок повернуться родини.

Фахівці служби реально оцінюють ризики, аби убезпечити себе та навколишніх від негативних наслідків і роблять усе можливе, аби кількість підходів дорівнювала кількості відходів.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

05.07.2024 Катерина Шаблій
Переваги режиму турбоохолодження в кондиціонерах
Кондиціонери обладнані багатьма функціями для створення комфортного клімату в приміщенні. Однією з таких корисних опцій…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.