Першу операцію з заміни кульшового суглоба виконали у Шумській міській лікарні

Опубліковано в Новини 22.09.2023

Лікарі КНП Шумської міської ради «Шумська міська лікарня»нещодавно виконали першу операцію по заміні кульшового суглоба з приводу закритого перелому шийки стегна.

Про це повідомляє Шумськ INFO.

– Це сучасна програма швидкого відновлення, яка передбачає ранню реабілітацію та активізацію пацієнта в першу добу після оперативного втручання та повернення до звичайного життя. Для багатьох пацієнтів заміна суглоба – ефективний і часом єдиний спосіб уникнути нерухомості, інвалідності, – розповіли лікарі ортопеди-травматологи Ігор Дмитрук та Михайло Бурчинський.

Дана операція також застосовується при захворюванні опорно-рухового апарату, а саме: при захворюванні кульшових суглобів (коксартроз). Операція із заміни кульшового суглоба позбавить від сильного болю, поверне активність і рухливість у життя пацієнта.

Деформуючий артроз кульшового суглоба (коксартроз) – це дегенеративно-дистрофічне захворювання, при якому руйнуються хрящі, що покривають поверхню голівки стегна і вертлюжної западини. Хвороба розвивається поступово і викликається різними причинами.

До початку розвитку артрозу можуть призвести гормональні зміни, порушення кровообігу внаслідок травми, запальні процеси, ожиріння, вроджена схильність, травми.

Лікарі кажуть, що така операція не має вікових обмежень, тобто, її проводять і людям літнього віку – їм до кінця 2023 року КНП «Шумська міська лікарня» такий протез надасть безкоштовно.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.