У Тернополі на місці видалених аварійних та сухостійних дерев висаджуватимуть нові зелені насадження

Опубліковано в Новини 15.09.2023

На засіданні виконавчого комітету міської ради прийнято рішення «Про внесення змін в рішення виконавчого комітету від 05.04.2023 №336 «Про затвердження кошторису витрат з місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік».

Рішенням передбачено на прибудинкових територіях у Тернополі, де проводились ремонтні роботи та видалено старі, сухостійні й аварійні дерева, натомість висаджувати нові зелені насадження з метою забезпечення комфортних умов проживання мешканців багатоквартирних житлових будинків.

Ці заходи проводитимуться в рамках реалізації стратегії відновлення прибудинкових територій «Зелений двір», що передбачена Програмою охорони навколишнього природного середовища Тернопільської міської територіальної громади на 2020-2023 роки.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради проводитиме обмеження територій та визначатиме потрібну кількість насаджень, породи дерев та їх види.

Висадка зелених насаджень буде проводиться за рекомендацією екологів в осінній та весняний період.

До слова, Стратегія відновлення прибудинкових територій «Зелений двір» визначає основні засади діяльності міської ради у галузі управління об’єктами озеленення прибудинкових територій міста, формування зелених насаджень та флористичне оформлення територій, тобто пріоритетні напрямки системи озеленення прибудинкових територій будинків, спрямовані на забезпечення сприятливих умов життєдіяльності його мешканців.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.10.2024 soroka
Київська громада передала 750 дронів бійцям бригади ім. Богдана Хмельницького, - Віталій Кличко
Чергову партію допомоги від столичної громади отримали бійці президентської бригади – 750 дронів різних типів.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.