У Тернополі сьогодні презентують книгу військового Олександра Осадка, який загинув на війні

Опубліковано в Новини 12.09.2023

Сьогодні, 12 вересня, у Тернополі відбудеться презентація збірки новел та оповідань «Жити не можна померти».

Написав її воїн Олександр Осадко (позивний «Танго»), який загинув на Донеччині улітку 2022-го, виконуючи бойове завдання й урятувавши побратима.

Про неймовірного чоловіка, його шлях і тексти, в яких так багато гумору і справжності говоритимуть поетка Юлія Мусаковська та дружина Олександра Осадка Ганна Осадко.

Місце: Книгарня «Є» (вул. Валова, 7-9)

Початок о 18:30.

Економіст за освітою та будівельник за фахом, він ніколи не вважав себе людиною творчою і не надто серйозно ставився до своїх письменницьких спроб. Та ті кілька історій, які устиг створити, свідчать про його неабиякий хист, про витончене почуття гумору, про вміння помічати й майстерно змальовувати деталі, а також обирати персонажами харизматичних сільських мешканців, зображених вправним та влучним словом. А ще автор мав незбагненний дар зазирати в майбутнє, яке постає таким буденним і пророчим з реплік його героїв, повідомляють на сторінці книгарні.  

Олександр Остапович Осадко — український військовослужбовець, солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Почесний громадянин міста Тернополя (2022, посмертно).

Від 26 лютого 2022 року пішов на фронт у складі 105-ї окремої бригади територіальної оборони, згодом служив кулеметником 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Загинув 9 липня 2022 біля Мазанівки на Донеччині, під час артилерійського обстрілу.

Ганна Осадко — дружина Олександра Осадка, письменниця, художниця, ілюстраторка книг, кандидатка філологічних наук.

Юлія Мусаковська — поетка, перекладачка. Авторка п’яти поетичних збірок: «Бог свободи» (2021), «Чоловіки, жінки і діти» (2015), «Полювання на тишу» (2014), «Маски» (2011), «На видих і на вдих» (2010).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.