Тернопільські поліцейські запустили інформаційну кампанію щодо боротьби з масовими видами шахрайства

Опубліковано в Новини 11.09.2023
Про найпоширеніші види шахрайства розповіли на брифінгу в Тернопільській ОВА начальник відділу комунікації ГУНП України в Тернопільській області Сергій Крета і старший інспектор з особливих доручень кіберполіції ГУНП в Тернопільській області Роман Свірський.
Щодня до жителів Тернопільщини телефонують чи пишуть люди, які представляються соціальними працівниками, продавцями, роботодавцями чи волонтерами, але насправді ними не є. Єдина мета таких осіб – виманити гроші. Суми можуть бути різними – від десятків до сотень тисяч гривень чи іншої, іноземної, валюти.
Поліцейські кажуть, що стати жертвою шахраїв може кожен, незалежно від віку, статі та соціального статусу. Адже «працюють» над схемами обману дуже ретельно, обираючи «індивідуальний підхід». Тож потрібно бути дуже пильними під час розмов: в жодному разі не називати конфіденційної банківської інформації, ретельно перевіряти дані, вказані незнайомцями і негайно повідомляти в поліцію при найменшій підозрі на шахрайство.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.