У музеї на Тернопільщині – виставка борщівських давніх сорочок

Опубліковано в Новини 08.09.2023

Борщівський краєзнавчий музей запрошує усіх охочих помилуватися унікальними перлинами краю – борщівськими давніми сорочками.

Про це повідомляє Борщівський обласний комунальний краєзнавчий музей.

– Шановні борщів’яни та гості нашого краю! Наперекір ворогу, який хоче знищити українську націю, мову та всі прояви української ідентичності, ми продовжуємо боротися за її збереження. Традиційний одяг є одним із вагомих культурних та історичних маркерів, який розповідає про прагнення та цінності, традиції  наших пращурів, їх естетичні смаки.Вже стало доброю традицією, що щороку у цей час, ми запрошуємо Вас завітати до Борщівського обласного краєзнавчого музею, щоб   побачити та помилуватися унікальними перлинами нашого краю – борщівськими давніми сорочками. Цей вересень не став винятком, повідомили у музеї.

Нині у трьох залах картинної галереї діє благодійна виставка «Борщівська давня сорочка». На ній представлено музейну колекцію борщівської народної сорочки. На виставці розміщено близько вісімдесяти давніх раритетів, на яких можна побачити значну кількість характерних для наших теренів технік вишиття та оздоби давнього одягу.

На виставці можна побачити давні світлини, які розповідають про те, як одягалися борщів’яни більше сто років тому.

Естетичним доповненням виставкової експозиції є картини «Наш оберіг» та «Писанка» нашого відомого земляка-художника, члена НСХУ Василя Стецька.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.