Лісівники Тернопільщини готуються до осінньої лісокультурної кампанії

Опубліковано в Новини 07.09.2023
Вона стартує, коли у рослин закінчується вегетаційний період. Зазвичай це кінець вересня - початок жовтня.
Цієї осені в Подільському лісовому офісі ДП "Ліси України" планують висадити 1 мільйон 673 тисячі дерев. Проведуть лісовідновлення на площі 319 га, створять 18 га нових лісів.
З них лісовідновлення на Тернопільщині - 82 га.
Кожну весну та осінь висаджують молодий ліс. Висадка проходить у рамках програми Президента “Зелена країна”. Відстежити хід створення лісів можна на сайті https://zelenakraina.gov.ua/.
Для успішної реалізації лісокультурної кампанії область повністю забезпечена садивним матеріалом, який виростили у лісових розсадниках та селекційно-насінневих комплексах. Найбільш розповсюдженими породами дерев у наших регіонах є сосна і дуб, їх садитимемо найбільше.
Наразі тривають роботи з підготовки ґрунту до садіння дерев.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.