За матеріалами СБУ довічне ув’язнення загрожує зраднику на позивний «Фенікс», який допомагав росіянам окупувати Херсонщину

Опубліковано в Новини 15.08.2023

Служба безпеки України продовжує системну роботу з викриття і документування протиправної діяльності зрадників та колаборантів, які добровільно перейшли на бік ворога.

Слідчими УСБУ в Тернопільській області встановлено, що 24-річний житель тимчасово окупованого Донецька у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного збройного воєнізованого формування, відомого як «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву днр».
 
 Після приєднався до бойовиків зрадник обрав собі псевдонім «Фенікс».

У складі підрозділів російських окупаційних військ він допомагав  загарбникам встановлювати та підтримували окупаційний режим на захоплених територіях Херсонщини. Зрадник особисто погрожував місцевим жителям застосуванням вогнепальної зброї та вів бойові дії проти військовослужбовців Збройних Сил України. 

Крім того, «Фенікс» облаштовував бойові позиції та чергував на блок-постах ворога поблизу тимчасово окупованих сіл Томина Балка, Широка Балка, Станіслав, Олександрівка та інших населених пунктів Херсонщини.

Служба безпеки завершила розслідування протиправної діяльності бойовика і направила до суду обвинувальний акт із беззаперечними доказами його вини. За порушення ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України йому загрожує довічне позбавлення волі.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Обвинуваченого оголошено у розшук, оскільки він переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території. Тривають комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю

УСБУ в Тернопільській області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.