Правоохоронці Тернопільщини викрили шахрайку з Франківщини у пастку якої потрапило одразу 230 людей

Опубліковано в Новини 03.08.2023

Дешева путівка, хороші умови та п’ятизірковий готель – усі ці умови підкупили жителів різних міст України й вони вирішили замовити літній відпочинок у Греції в мешканки Івано-Франківської області.

Оголошення про тур жінка розмістила в мережі інтернет. Путівка вартувала 340 Євро. У цю суму входило дев’ять ночей на курорті, дворазове харчування, страховка та доїзд комфортабельним автобусом.  Вона запевнила усіх клієнтів, серед яких було понад 100 дітей, у тому, що Львівська туристична фірма, з якою вона співпрацює, уже забронювала номери.

Три автобуси на Грецію вирушали з Тернополя, а ще один із Борщова. Коли туристи приїхали у зазначений готель, то з’ясувалося, що бронь готель скасував, оскільки жодної проплати за відпочинок ніхто не вніс.

За першу ніч люди оплатили самостійно – номер вартував від 140 євро. Наступного дня вони вже мали з’їжджати, але у справу втрутилися представники посольства та правоохоронні органи.

Львівська фірма, з якою начебто співпрацювала “бізнесменша”, все-таки виділила 5,5 мільйонів гривень і з власної кишені оплатила тур потерпілих. Після цього керівники турагенції звернулися із заявою до правоохоронних органів. Написали скарги до поліції й самі туристи.

У ході проведених оперативно-розшукових дій працівники кримінальної поліції спільно зі слідчими під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури встановили місцеперебування підозрюваної. Жінка у скоєному зізналася. Зі 127 тисяч євро вона повернула лише 20 тисяч євро, 15 тисяч доларів, 40 тисяч гривень й запевнила, що решту також компенсує туристичній агенції.

Даний факт слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Жінці уже оголосили підозру відповідно до частини 4 статті 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Триває слідство.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.