На Тернопільщині розпочали ремонт аварійного мосту на одній з головних транспортних магістралей

Опубліковано в Новини 23.07.2023
На дорозі М-09 Тернопіль – Львів – Рава Руська почалися підготовчі роботи до ремонту мосту через річку Стрипа. Підрядна організація влаштовує тимчасову об’їзну дорогу, куди буде спрямовано рух транспорту на час виконання ремонтних робіт. Проїзд самим мостом буде повністю перекрито.
Міст через річку Стрипа розташований на обході міста Зборів. В результаті тривалої експлуатації та збільшення транспортного навантаження впродовж останніх 10 років відбулася руйнація прогонових балок, карбонізація бетону і значна корозія арматури споруди. Ці пошкодження загрожують руйнуванням мосту та повній паралізації руху транспорту на дорозі міжнародного значення і стратегічному гуманітарному коридорі.
Спеціалісти ДП "ДерждорНДІ" визнали цей міст аварійним. З огляду на це Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області ініціювала капітальний ремонт об’єкту якнайшвидше.
У червні 2023 року Кабінет Міністрів України спрямував на ремонт об’єкту субвенцію – залишок виділених минулого року Європейським інвестиційним банком кошти. Це один з 3 об’єктів транспортної інфраструктури у Тернопільській області, які ремонтуються за рахунок ЄІБ.
Міст через річку Стрипа був зведений у 1986 році. Це перший ремонт з моменту будівництва. Його довжина становить 36 метрів. Матеріал побудови – залізобетон. В рамках ремонту Служба відновлення планує:
замінити прогонову будову
відремонтувати опори
влаштувати перехідні і розподільчу плиту, тротуари
нанести гідроізоляцію та захисне покриття тротуарів
провести антикорозійний захист підмостових поверхонь
влаштувати 2 шари асфальтобетонного покриття
нанести розмітку, встановити нове бар’єрне і перильне огородження.
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.06.2024 soroka
Як налаштувати контекстну рекламу в Google Ads?
Google AdWords — одна з найпопулярніших рекламних платформ, яка використовується компаніями по всьому світу для…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.