Тернопільські «укропівці» передали сотню книг для бібліотеки Новогродівки Донецької області

Опубліковано в Новини 16.02.2017
Днями на Тернопільщині перебувала делегація з міста Новогродівка Донецької області в рамках проекту UCBI за фінансування USAID.

З гостями зустрівся та поспілкувався голова обласного осередку партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

Тернопільська обласна організація політичної партії «Українське об’єднання патріотів –УКРОП» долучилася до реалізації ініціативи ГО «Поруч» «Подаруй українську книгу бібліотекам Донбасу», метою якої є розширення доступу громад постконфліктних територій України до української літератури. Всі зібрані книги будуть передані в бібліотеки Донбасу.

Тернопільські «укропів ці» долучилися до акції ще в грудні минулого року, тоді налагодили співпрацю з місцевими бібліотеками, аби ті віддавали старі фонди україномовних книг для потреб мешканців Донбасу. Таким чином вдалося зібрати кілька сотень примірників. І в рамках візиту делегації з Новогродівки, 13 лютого, «укропівці» вирішили передати частину книг, а саме близько ста, для бібліотек цього міста.

-  Мені допомогли організувати зустріч із членами делегації, вони побували у нас на офісі, ми мали з ними приємне спілкування і вирішили передати їм книги. Зібрані примірники ми в будь-якому разі передали бібліотекам Донбасу, надсилали би їх поштою, але оскільки люди приїхали безпосередньо у Тернопіль, то вирішили передати їм у руки. Дуже важливо сьогодні підтримати людей, які не з власної вини опинилися у зоні конфлікту, але підтримують Україну. Роками різні влади намагалися насадити цим територіям російськомовний побут, а такими акціями, збагаченням фондів місцевих бібліотек україномовними виданнями, ми зможемо підтримати людей, дати їм доступ до якісної літератури національною мовою, - розповідає Андрій Цибульський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію літаків-камікадзе 3 штурмовій бригаді на Харківський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію дронів-літаків 3 окремій штурмовій бригаді. Загалом волонтери відправили на…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.