У Тернополі відкриють виставку, яка покаже злочини росії проти журналістів

Опубліковано в Новини 07.07.2023

11 липня об 11:00 у сквері Тараса Шевченка у Тернополі відкривається виставка The War Is Not Over Yet («Війна ще не закінчилася»).

Вона розповідає про українських та закордонних журналістів, операторів, фотографів, фіксерів, які були вбиті, поранені, викрадені від початку повномасштабного вторгнення росії, повідомляють організатори.

Виставка близько року мандрує українськими містами. Її вже побачили в Полтаві, Києві, Боярці, Вінниці, Одесі та Харкові.

Експозиція діятиме до 9 серпня.

Організатори: Український ПЕН, Інститут масової інформації, Центр прав людини ZMINA, Національний музей Революції Гідності, Премія імені Георгія Ґонґадзе.

– Виставка The War Is Not Over Yet («Війна ще не закінчилася») – вияв солідарності з медійниками та медійницями, які борються за правду, ризикуючи власним життям, адже саме завдяки їхній роботі міжнародна спільнота дізнається новини з фронту й бачить докази воєнних злочинів росіян, наголосили організатори.  

Нагадаємо, 28 травня 2022 року в бою неподалік Попасної загинув тернопільський журналіст Віталій Дерех, який вкотре взяв до рук зброю і став на захист України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.