Війна застала в Польщі: військовий «Вітер» з Підволочиська мужньо боронить Україну

Опубліковано в Новини 05.07.2023

Володимир Гавришків з позивним «Вітер» (1967 р.н.) героїчно боронить Україну від окупантів.

Нещодавно Володимир був нагороджений почесною відзнакою «Хрест 54 ОМБР». Військовий отримав її за видатну особисту хоробрість, відвагу, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку, повідомляє Підволочиська селищна рада.

Про нагороду Володимира у селищній раді дізналися від його сестри пані Надії Нізьо, яка дуже пишається своїм братом.

За словами пані Надії, Володимира війна застала в Польщі, та не дивлячись ні на що, в перші дні  повномасштабного вторгнення росії  він повернувся на рідну землю.

28 лютого 2022 року героя зарахували до лав ТРО, де він сумлінно виконував завдання, пізніше його прийняли до лав ЗСУ. Спочатку Володимир охороняв кордон біля Білорусії (до січня 2023 року), потім був переправлений  на Бахмутський напрямок, де героїчно захищав рідну державу.

Сестра Надія разом із чоловіком збирали кошти на телевізійний приціл, все необхідне для несення військової служби, з цим допомагали небайдужі мешканці селища Підволочиськ, а також  місцеві волонтери.

11 квітня Володимир отримав контузію, після чого за кілька днів  знову відправився на передову. Пані Надія каже, що завжди радіє, коли дзвонить її брат. Він часто повторює: «Хто, як не я»… Адже Володимир втратив на війні вже багато свої побратимів, з них і мешканці Підволочиська.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.