Чотири зупинки серця та кома: у тернопільській лікарні врятували життя 16-річному юнаку

Опубліковано в Новини 04.07.2023

У Тернопільській обласній дитячій клінічній лікарні поділилися непростою історією із щасливим кінцем.

26 березня 2023 року до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні, після страшного ДТП,  у критичному стані з численними травмами потрапляє 16-річний юнак. Тоді почалася справжня боротьба за життя. Чотири зупинки серця, кома, забій головного мозку, видалення селезінки, розрив печінки, відмова нирок. У лікарів просто не було права на найменшу помилку, адже це могло коштувати життя Павлові, повідомляють у КНП «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» ТОР.

– Незважаючи на критичний стан пацієнта, який поступив у анестезіологічне дитяче відділення з ліжками для інтенсивної терапії, лікарі нашого відділення спільно з лікарями-хірургами, нейрохірургами, неврологами та з Божою поміччю змогли врятувати життя ще зовсім молодої людини. Було проведено величезний об’єм роботи, ряд операцій. Враховуючи важкість стану, шансів було не багато, але ми з колегами не покладали рук, – зазначає лікуючий лікар Богдан Володимирович Криницький.

За словами Богдана Володимировича, найбільша нагорода для нього – це коли Павло своїми ногами прийшов власноруч потиснути йому руку.

Більше 20 днів у анестезіологічному дитячому відділенні з ліжками для інтенсивної терапії нашої лікарні, більше 20 днів запеклої боротьби за життя.  

Після стабілізації стану юнака  транспортували на подальше лікування у Перше медичне об'єднання Львова.

Численні операції, місяці важкого лікування, тривала реабілітація… І ось, у нашу лікарню завітав особливий гість. Своїми власними ногами Павло, разом із батьками, прийшов особисто подякувати своїм рятівникам. Таких історій у нас дуже багато. Після них хочеться працювати ще більше, адже розуміємо, що працюємо у правильному напрямку та потрібні нашим маленьким пацієнтам, – наголошують у медзакладі.  

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.