Пораненого воїна з Тернопільщини відправили на лікування у Францію

Опубліковано в Новини 03.07.2023

Воїн з Теребовлянщини Сергій Левада поїхав на лікування у Францію.

Про це повідомив міський голова Олег Продан.

Сергій Левада став другим військовим з Теребовлянщини якого відправили на лікування в цю країну.

 У листопаді 2022 року наші волонтери познайомили мене з волонтеркою із Франції Каміль Гутард, яка доставила в Україну гуманітарну допомогу для наших воїнів та внутрішньо переміщених осіб. Мене вразило те, яке велике бажання має Каміль допомогти нашим пораненим воїнам. І вже в лютому цього року, після безлічі листувань між різними міністерствами та французькими муніципалітетами й лікарнями, нам вдалось відправити на лікування першого солдата Вадима, – каже Олег Продан.

Сергія тоді відправити не змогли, через певні нюанси з боку французьких партнерів та те, що воїн тоді був ще надто слабкий.

 Після нашої поїздки до Франції, переговорів з керівниками міста Клермон-Ферран питання щодо прийому на лікування Сергія було вирішене. І ось сьогодні наш воїн Сергій виїхав відновити здоров’я до Франції. Лікування буде довгим, адже осколком під Бахмутом йому розтрощило нижню щелепу. Та я впевнений, що французькі медики йому допоможуть, як і допоможуть французькі колеги-волонтерки Каміль та Ольга, голови міст Пон-дю-Шато та Клермон-Ферран,– говорить Олег Продан.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.