У лікарні на Тернопільщині з’явилися апарати ШВЛ для новонароджених дітей

Опубліковано в Новини 30.06.2023

Благодійники передали Чортківській центральній міській лікарні два апарати штучної вентиляції легень високого класу для новонароджених дітей з функцією високочастотної осциляторної вентиляції.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Як розповів медичний директор Чортківської ЦМЛ Денис Хаблак, апаратів ШВЛ такого класу у Тернопільській області більше немає. Він розроблений для проведення тривалої респіраторної підтримки у недоношених та доношених новонароджених з екстремально низькою масою тіла, а також немовлят та дітей вагою до 30 кг.

Один апарат ШВЛ передадуть для роботи неонатологів у пологове відділення лікарні, щоб у спеціалістів була можливість врятувати життя новонародженої дитини у складних випадках. Інший апарат працюватиме у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії (реанімація) для ургентних випадків, – кажуть у міській раді. – Щиро дякуємо за таке необхідне обладнання голові кураторію Благодійного фонду «Діти Чорнобиля» при Міністерстві соціального захисту охорони здоров’я і гендерної політики землі Нижня Саксонія (Німеччина) пану Фогту та керуючій справами фонду «Діти Чорнобиля» пані Глоземейер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.