Які школи-інтернати Тернопільщини отримають нове обличчя?

Опубліковано в Новини 22.03.2016

У зв'язку із переформатуванням законодавства щодо захисту соціально незахищених.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації в рамках державної політики та прийнятих нормативно-правових документів здійснює практичні кроки зі створення сучасних умов для здобуття якісної освіти дітьми соціально незахищених категорій, у тому числі з особливими освітніми потребами та обдарованих із сільської місцевості, зазначила прес-служба Департаменту освіти і науки ТОДА.

Відповідно до абзацу 5, п. 3 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 26 січня 2016 р. № 936-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», передбачені конкретні заходи, спрямовані на оптимізацію та удосконалення мережі шкіл-інтернатів, реалізацію поставлених перед ними завдань щодо надання освітніх послуг, ефективного використання педагогічних кадрів, інформаційної, навчально-методичної, соціально-побутової, матеріально-технічної бази, інноваційної та інтелектуальної власності.

Продовжується робота щодо створення сучасних умов здійснення комплексної корекції порушень фізичного та інтелектуального розвитку дитини, при цьому зусилля висококваліфікованих педагогів спрямовані на формування і досягнення єдності дошкільної освіти, загальноосвітньої та професійної підготовки. Значно оновлено та модернізовано навчально-корекційну базу: сурдокомп’ютерні комплекси, логопедично-лінгафонні та комп’ютерні центри, кабінети лікувальної фізкультури, виробничі майстерні та ін.

Враховуючи ст. 9 Розділу ІІ Закону України «Про загальну середню освіту», Положення про навчально-виховний комплекс «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад», затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. № 306, Положення про навчально-реабілітаційний центр, затверджене наказом МОН України від 16.08.2012 р. № 920, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 5 вересня 2012 р. за № 1502/21814, та відповідно до пункту 7 Положення про порядок створення, реорганізації і ліквідації навчально-виховних закладів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1994 р. № 228, департамент освіти і науки запропонував Тернопільській обласній раді реорганізувати шляхом перетворення:

  • Тернопільську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради у Навчально-реабілітаційний центр Тернопільської обласної ради;
  • Бережанську обласну комунальну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання у Бережанський навчально-виховний комплекс Тернопільської обласної ради;
  • Струсівську санаторну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів Тернопільської обласної ради у Струсівський навчально-виховний комплекс Тернопільської обласної ради.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.