На Тернопільщині зростають митні оформлення за процедурою спільного транзиту

Опубліковано в Новини 26.06.2023
З початку міжнародного застосування Україною Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) Тернопільською митницею станом на 19 червня проведено понад 440 митних оформлень декларацій за формою Т1.
Значне збільшення таких оформлень спостерігається у травні та першій половині червня. І з кожним днем кількість таких оформлень зростає.
У всіх випадках підприємства, які скористалися процедурою спільного транзиту зменшили час витрачений на логістику товарів та за пришвидшеною процедурою здійснили переміщення товарів через митний кордон України та Євросоюзу.
На даний час Тернопільська митниця активно проводить роз’яснювальну роботу серед підприємств регіону щодо переваг оформлень товарів за процедурою спільного транзиту, в тому числі і у зв’язку з введенням обмежень щодо ввезення сільськогосподарської продукції на територію ряду країн ЄС (за виключенням транзитних перевезень).
Невід’ємною частиною процедури NCTS, як інструменту для швидкого проходження товарів через митний кордон є отримання підприємствами відповідних спрощень.
З початку року ряд підприємств регіону подали необхідні документи до Держмитслужби для отримання відповідних транзитних спрощень і на даний час проводиться оцінка відповідності критеріям та умовам надання авторизації на застосування таких спрощень.
Понад 10 підприємств завершують етап підготовки анкети самооцінки для отримання спеціальних транзитних спрощень:
використання загальної гарантії;
використання пломб спеціального типу;
статус авторизованого вантажовідправника;
статус авторизованого вантажоодержувача.
Враховуючи зазначене Тернопільська митниця звертається до підприємств не зволікати з отриманням відповідних спрощень, з метою пришвидшення як процесу митного оформлення товарів так і їх переміщення через митний кордон України.
У разі виникнення питань щодо митних оформлень товарів за процедурою спільного транзиту та отримання спеціальних спрощень просимо звертатися до підрозділів Тернопільської митниці:
відділу забезпечення митного контролю та оформлення;
сектору контролю за переміщенням товарів.
Контактний телефон – 0352 23-50-26
 
Джерело: Тернопільська митниця 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.