Тернополянам субсидія покриватиме менше спожитого газу

Опубліковано в Новини 10.02.2017

Постанову, яка знижує норми споживання комунальних послуг для розрахунку розміру субсидій та пільг на опалення для населення прийняв Кабмін. Починаючи з 1 травня цього року українцям, аби "вписатися" в нові норми споживання, які покриватиме субсидія - потрібно буде економити на використанні енергоресурсів.

Все через те, що раніше були завищені соціальні нормативи, які не відповідали реальному рівню споживання і не стимулювали громадян до економії енергоресурсів. Так, впродовж минулого опалювального сезону по субсидіях було "переплачено" більш як 14,5 млрд гривень. Тому, Уряд наблизив соціальні норми до фактичного споживання енергоносіїв українцями. Дане рішення зафіксоване у постанові Кабміну №51, інформує  «Урядовий портал».

Починаючи з 1 травня 2017 року в Україні діятимуть наступні соціальні нормативи:

  • теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку, –  0,0431 Гкал на 1кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;
  • електричної енергії для індивідуального опалення – 51 кВт·г на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період;
  • природного газу для індивідуального опалення – 5,0 куб. м на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

Крім того, на потреби опалення у багатоповерхових будинках було переглянуто коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електроенергії, природного газу та інших видів палива.

До слова, рішення Кабміну по зниженню норм споживання комунальних послуг не впливатиме на розмір уже призначених субсидій на цей опалювальний сезон.

Фото: з вільних джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію літаків-камікадзе 3 штурмовій бригаді на Харківський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію дронів-літаків 3 окремій штурмовій бригаді. Загалом волонтери відправили на…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.