На Тернопільщині шахраї зламують акаунти користувачів месенджерів і розсилають повідомлення з проханням позичити гроші

Опубліковано в Новини 20.05.2023

Поліцейські застерігають жителів області від шахрайської схеми, пов’язаної зі зламом облікових записів користувачів месенджерів та соцмереж. Зловмисники завдяки спеціальним ботам отримують доступ до особистих акаунтів людей, а далі від їх імені розсилають фейкові повідомлення їх друзям, знайомим з проханням позичити чималі суми.

Жертвою такої афери стала мешканка Бучацької громади. У месенджері Telegram їй нібито написала знайома, яка наразі перебуває у Німеччині, та попросила терміново перекинути їй гроші. Жінка намагалася зателефонувати до неї та уточнити, що сталося, проте додзвонитися не змогла. Натомість поспішила допомогти товаришці та перерахувала на банківську картку, вказану у повідомленні, 6 тисяч гривень.

Те, що поповнила гаманець шахраїв, потерпіла зрозуміла після того, як в соціальній мережі прочитала допис знайомої, якій допомагала, що її месенджер зламали невідомі особи і від її імені просять гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до афери.

 

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.