У громаді на Тернопільщині пам’ятники Бандері та Лепкому одягли у автентичні вишиванки

Опубліковано в Новини 18.05.2023

У Бережанській громаді одягли пам’ятники Степанові Бандері та Богдану Лепкому у копії вишиванок, в яких діячі ходили за життя.

Про це розповіли у Бережанській громаді.

– У 2022 році громадська організація “Всесвітній день вишиванки”  відтворили точну копію вишиванки, яку носив колись Степан Бандера,  за єдиною світлиною, на якій видатний українець зображений у вишиванці. Команда масштабувала орнамент з фото, провела кольорокорекцію, знайшла ідентичні орнаменти відповідного часу і регіону у проєкті “Вишивка в одязі видатних українців”. Унікальна  сорочка виглядає цілком стильно і сучасно – з малюнком одного кольору, сіро-чорного, який вишито хрестиком. Вишиванка Богдана Лепкого у жовтих, помаранчевих та червоних кольорах, техніка – низинка, візерунок поширений на Поділлі, Буковині, – кажуть у міській раді.

Над втіленням бережанського проєкту вишиванки Степана Бандери (її ще називають бандерівською) та вишиванки Богданові Лепкому, працювали впродовж  2 місяців.

Ініціатори мають на меті наступного року розширити проєкт у громаді, залучивши жителів-вишивальниць до створення вишиванок пам’ятникам, погруддям видатних українців у населених пунктах Бережанської громади.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.