У Тернополі облаштовано близько 300 укриттів, у яких можна перебувати під час повітряної тривоги

Опубліковано в Новини 15.05.2023

У Тернополі діє майже 300 захисних споруд, де мешканці можуть перебувати під час повітряної тривоги.

У нічні години у нашому місті, як і по всій Україні, діє комендантська година, під час якої перебування цивільних громадян на вулиці заборонено. А у випадку тривоги у такий час – мешканці будинків повинні скористатися найближчим із доступних укриттів, які, в основному, влаштовані у підвалах будинків або найближчих закладах освіти.

Вуличних укриттів у Тернополі є 10. І лише на одному з них була влаштована захисна решітка, оскільки деякі особи навмисно смітили в укриттях, використовували споруди не за призначенням. Вуличні бетонні укриття на зупинках мають бути відчинені в години, коли немає обмежень пересувань на вулиці, тобто, до початку комендантської години. А у час комендантської години мешканці можуть скористатися укриттям, що знаходиться у залізничному вокзалі.

Міський голова видав розпорядження перевірити всі укриття, в т.ч. і вуличні, які розміщенні на зупинках громадського транспорту. Власники укриттів мають написати графік роботи, якщо це укриття знаходиться не в підвалі житлового будинку.

Нагадаємо, що побачити усі доступні укриття у місті можна на сайті міської ради у розділі «е-сервіси», або через мобільний додаток «е-Тернопіль» (доступний для завантаження на операційні системі  Android та iOS).

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.