На Тернопільщині платники спрямували на соціальні гарантії понад 2,2 млрд гривень

Опубліковано в Новини 07.05.2023

Упродовж січня-квітня цього року суб’єкти господарювання області сплатили 2 млрд 252,8 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це більше на 512,2 млн грн або майже на третину порівняно з січнем-квітнем минулого року. 

Зокрема, у квітні надійшло 603 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з квітнем 2022 року забезпечено приріст надходжень на 93,4 млн гривень.  

Єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. 

Варто зауважити, оскільки єдиний внесок сплачують роботодавці за належно оформлених працівників, а також фізичні особи – підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, гарантією надходження цього платежу до бюджету є легальна зайнятість. 

Нагадуємо, що розміри ставок єдиного внеску у 2023 році такі:

-          мінімальний ЄСВ – 1474 грн за місяць (22% від мінімальної зарплати);

-          максимальний ЄСВ – 22110 грн за місяць (22% від 15 мінімальних зарплат). 

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

30.06.2024 soroka
Як налаштувати контекстну рекламу в Google Ads?
Google AdWords — одна з найпопулярніших рекламних платформ, яка використовується компаніями по всьому світу для…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.