На Тернопільщині середня сума щорічних контрольованих операцій становить 1,5 млрд гривень

Опубліковано в Новини 28.04.2023

Фахівці відділу трансфертного ціноутворення Головного управління ДПС у Тернопільській області здійснюється аналіз та контроль поданих звітів по контрольованих операціях та повідомлень про участь у міжнародній групі компаній; проводять моніторинг виплат доходів нерезидентів та правомірність застосування понижуючих ставок відповідно до чинних міжнародних угод. 

На сьогодні ведеться робота щодо інформування резидентів України щодо дотримання обов’язку подання Повідомлення про набуття або відчуження частки в іноземній юридичній особі, та подання звітів про контрольовані іноземні компанії (КІК).

Станом на 1 жовтня 2022 року подано 12 звітів про контрольовані операції, де середня сума щорічних контрольованих операцій становить 1,5 млрд гривень.

Під час проведення аналізу та контролю за своєчасністю подання звітів встановлено, порушення п. п. 39.4.2. п. 39.4 ст. 39 Податкового кодексу України, за результатами проведення перевірки застосовано фінансові санкції у сумі 113,5 тис. грн за неподання повідомлення про участь у міжнародній групі компаній за 2021 рік.

За результатами 2021 року самостійне коригування ціни контрольованої операції здійснили 3 платники на загальну суму 11,2 млн гривень.

Щодо оподаткування доходів нерезидентів з джерелом походження з України, при аналізі поданих звітів встановлено факти неправомірного застосування норм конвенцій, в результаті проведеної роботи платниками самостійно відкориговано додатки ПН до Декларації податку на прибуток підприємств та сплачено податку на доходи нерезидента в сумі 82,0 тис. гривень.

З метою організації та координації роботи в частині забезпечення контролю за дотриманням платниками податків правил про контрольовані іноземні компанії, які набули чинності з 01.01.2022 року, надіслано 23 листи щодо необхідності дотримання обов’язку подання Повідомлення про набуття (початок здійснення фактичного контролю) або відчуження частки (припинення фактичного контролю) резидентом в іноземній юридичній особі.

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.