Мешканець Тернопільщини втратив 150 000 кредитних коштів

Опубліковано в Новини 05.04.2023

Оновлення банківського додатка закінчилося для жителя Збаража втратою усіх коштів. Про злочин чоловік повідомив на лінію “102″.

За словами потерпілого, до нього зателефонувала невідома особа і представилася працівником фінансової установи. Чоловік повірив, бо на екрані телефону висвічувався стаціонарний номер, код якого належить Києву.

У ході розмови додзвонювач повідомив, що власнику банківської картки потрібно терміново оновити додаток, аби не виникало проблем у майбутньому з проведенням будь-яких фінансових операцій.

Чоловік погодився і незнайомець скинув йому посилання на начебто “новий додаток”. Потерпілий усе зробив: перейшов за посиланням, заповнив усі форми та зазначив свої дані. За декілька хвилин йому прийшло сповіщення про те, що на його картці зріс кредитний ліміт, а після цього ще одне повідомлення – перерахування 150 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Працівники поліції перевіряють номер, з якого телефонували невідомі, а також шляхи, куди пішли кошти.

Правоохоронці застерігають усіх мешканців міста та області в жодному разі не переходити за сумнівними посиланнями, не вводити особисті дані та не вірити додзвонювачам. Працівники банків не випитують конфіденційну інформацію, а що стосується мобільних додатків, то вони оновлюються автоматично за умови доступу до інтернету.

 

Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.