Львівське сміття «підкидали» не тільки на Тернопільщину

Опубліковано в Новини 01.02.2017

Тернопільщина офіційно відмовилася приймати сміття зі Львова, про що йшлося на прес-конференції 31 січня. Однак, як виявилося, не тільки наш край «потерпав» від несанкціонованих вивозів сміття з сусідньої області.

Львівське сміття почали ввозити до Житомирської області ще в червні: спочатку на сміттєзвалище, що неабияк обурило жителів міста. Вони розпочали активну громадську кампанію супротиву задля недопущення львівських вантажівок: перекривали фурам дорогу та ночами чергували на сміттєзвалищі. Незважаючи на обіцянки міського голови Львова, що сміття перестануть ввозити і навіть заберуть назад, ввіз сміття не припинявся, а житомиряни навіть влаштували блок-пост біля звалища, повідомляє Житомир.today.

А 2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціоноване вивезення сміття. Порушником виявилася львівська фірма, яка займається перевезеннями, – ТОВ “Танк Транс Україна”. Вiдправник вiдходiв – ТОВ “АВЕ Львів”, що займається збором i вивезенням смiття. Фірма намагалася виправдатися, проте їм усе одно “світить” позов до суду.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич попросив львів’ян розривати договори з перевізниками, які возитимуть сміття на Житомирщину, а міський голова Сергій Сухомлин у США обговорив перспективи будівництва в місті реабілітаційного центру і сміттєпереробного заводу.

 

Після цього львівський подарунок у новорічну ніч виявили на 199 кілометрі автодороги Київ – Чоп, за селом Улашанівкою Пулинського району Житомирської області. Саме там вперше, але не востаннє, у новому році знову вивантажили три фури з львівським сміттям.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.