Емігрантка з Тернополя всиновила й виховала Майка Тайсона

Опубліковано в Новини 06.03.2023

Камілла Іващук народилася в Галичині, на Тернопільщині, а стала мамою американської зірки спорту, легендарного, скандального Майка Тайсона.

Її батьки емігрували до США та згодом змінили прізвище на більш звичне для тих країв.

Уже дорослою Камілла познайомилася з відомим нью-йоркським тренером з боксу Касом Д’Амато. Він брав хлопців з неблагополучних сімей. Майк Тайсон потрапив до тренера в 13 років просто зі школи для малолітніх злочинців. Юнак добре вправлявся кулаками, пише Федерація боксу України.

Поза тренуваннями, де головним був Д’Амато, юними боксерами опікувалася Камілла. Галичанка тримала дисципліну, впровадивши в будинку чіткі правила та обов’язки для кожного мешканця.

Після смерті біологічної матері Тайсон попросив дозволу називати Каміллу мамою. Вона, звісно, погодилася.

Саме Камілла дожила до тріумфу боксера, а Кас Д’Амато помер від рідкісної пневмонії за рік до першої перемоги Тайсона, так і не побачивши, як прийомний син стає чемпіоном.

Камілла була поруч із Майком і під час чемпіонства, злетів та перемог, і в скрутні часи ув’язнення, звинувачень у зґвалтуванні, розлучення, вживання наркотиків та депресії. Як справжня мати вона завжди ставала на його захист: «Ви ставитеся до нього, ніби він машина, а не людина з душею». І коли весь світ був проти Тайсона, на нього завжди чекала його кімната в будинку Камілли Евальд, куди він міг приїхати навіть посеред ночі.

Коли спортсмен створив власну сім’ю, Камілла стала ще й чудовою бабусею для його дітей: Майк часто привозив до неї малих. Камілла Евальд пішла з життя у 96 років. Тайсон не міг стримати емоцій і зазначав, що йому пощастило відчути материнську любов цієї прекрасної жінки.

За матеріалами Федерації боксу України

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.