Тернополяни здобули медалі на чемпіонатах України з самбо (фото)

Опубліковано в Новини 07.02.2023

У Львові відбулися одразу три чемпіонати із самбо спортивного та бойового розділу серед старших юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок.

З 31 січня по 5 лютого орієнтовно 800 учасників різних вікових груп.

Про це повідомили в управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

– У складі команди Тернопілля виступали вихованці тренера Віталія Гнатишина, які представляли Тернопільську КДЮСШ №2 імені Юрія Горайського, обласне товариство «Динамо» та Західноукраїнський національний університет. В результаті у чемпіонаті України з боротьби самбо серед юніорок Валерія Демчук у вазі 59 кг (юніорки) виборола третє місце, а її колега по команді Анна Пушкар у цій же ваговій категорії була п’ятою, – кажуть в управлінні. – В чемпіонаті України з бойового самбо серед юніорів Денис Фік у вазі 58 кг теж здобув бронзову нагороду. Учасниками турніру з бойового самбо були також тернополяни Ілля Тукало (в/г 79 кг) та Ігор Бобко (в/к 88 кг).

Як повідомив тренер спортсменів Віталій Гнатишин, загальним заліком набравши 230 очок, команда Тернопільської області піднялась на 13 сходинку турнірної таблиці серед 24 областей України.

Представляв команду віце президент Відокремленого підрозділу Тернопільської обласної організації Національної федерації самбо України Роман Циквас, готував спортсменів до змагань Віталій Гнатишин.

До слова, на чемпіонаті України-2023 з боротьби самбо серед дорослих спортсменів теж медалями відзначились інші студенти ЗУНУ - уродженці Івано-Франківщини, які зараз навчаються у Тернополі. Як ідеться на офіційній сторінці вишу, у своїх вагових категоріях серед жінок золоту нагороду здобула Сніжана Пліш, срібло виборола Анастасія Сикіш, а бронзову медаль завоювала Марія Куневич, також серед молоді Анастасія Сикіш отримала «золото», а Василь Яремчук та Андрій Ковальчук стали бронзовими призерами.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.