У громаді на Тернопільщині кожне село матиме свій герб

Опубліковано в Новини 06.02.2023

Для сіл Чортківської громади Українське геральдичне товариство абсолютно безкоштовно розробило проєкти гербів та прапорів.

Про це розповіли у Чортківській міській раді.

Над створенням символів працювали голова УГТ Андрій Гречило та один із членів геральдичного товариства Олександр Лісниченко.

– Опираючись на історію, традиції, звичаї та перекази із сіл, спеціалісти розробили для кожного населеного пункту декілька варіантів герба та прапора, – кажуть у міській раді.

Варіанти проектів публікуватимуть у соцмережі, аби жителі сіл у обговоренні могли доєднатися до вибору та висловити свою думку.

Першим опублікували варіанти гербів та прапорів села Біла.

Зважаючи на перекази про використання сокола як символу Білої, видається доцільним зберегти цей символ у гербі села, доповнивши його білою (срібно) мурованою стіною, яка з одного боку вказує на існування тут давнього укріпленого містечка, з іншої – асоціюється з назвою поселення, – розповідають у міській раді.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.