До тернополян, що хочуть побачити чудотворний ікону, звертаються з проханням

Опубліковано в Новини 26.01.2017

На Тернопільщині з 12 по 22 лютого перебуватиме оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа. Протягом чотирьох днів святиня виставлятиметься у Марійському духовному центрі у Зарваниці та сім днів в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополя. До вірян, що бажають помолитися біля образу, з проханням звертаються святі отці.

Просимо віднестися до нашого прохання із розумінням: під час перебування ікони у храмі не можна фотографувати чи знімати відео, тому ніхто із журналістів чи просто людей не зможе робити фото. Це є один із пунктів, що прописаний у договорі і має бути виконаний, - розповідає отець Роман Дутчак, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Також отці звертають увагу тернополян та гостей міста на те, що до святині йтиме жива черга людей і тому просять не затримувати її. Для почитання ікони також підготували спеціальні іконки невеликого формату із зображення чудотворного Лику Христового.

Ми радимо цю маленьку іконку притулити до тієї ікони, навіть коли роблять копії ікон, освячують і ту копію приставляють до оригіналу. І так як ви цю іконку прикладете до тієї, то вона матиме ті ласки великі як оригінал. І будемо вчити людей, бо  дехто хоче багато молитися, але якщо ви ідете в черзі, то не треба багато говорити, а підійти до ікони, сказати «Ісусе вітаю тебе» або «Ісусе прошу в тебе дай мені чогось, дай миру в Україні» і приставити іконку і йти далі, - говорить владика Василій Семенюк, архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ.  

Тернополяни та гості нашого краю зможуть помолитися біля унікального образу завдяки допомозі Благодійного фонду «Твори добро», фундатором якого є Ігор Гуда. Саме ця організація фінансово посприяла складному та дороговартісному процесу транспортування та охорони святині. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.