Латвія передала пасажирський бус та іншу гуманітарну допомогу громаді на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 03.02.2023

До Чорткова з Латвії вже прямує автобус Mercedes Sprinter та інша гуманітарна допомога.

Зокрема ліжка, флісові куртки, комплекти термобілизни, теплі шапки з ліхтариками, продуктові набори для українців зі сходу країни, раціони тактичної їжі тощо.

Про це розповіли у Чортківській міській раді.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько розповів, що отримати все вище перераховане вдалось завдяки цілій низці написаних листів до Надзвичайного та Повноважного посла України у Латвійській Республіці Олександра Міщенка, голови правління конфедерації українців у Латвії «Віче» Оксани Січко, фонду «Ziedot.lv», компанії «Latvijas Finieris» та благодійної організації «Biedrība Tavi draugi».

– Я дуже щасливий, що українська дипломатія у Латвії у надійних руках нашого посла Олександра Міщенка! Він разом з командою Посольство Латвійської Республіки в Україні об’єднав політиків, бізнес, місцеве самоврядування, громадські організації і благодійні фонди для допомоги Збройним Силам України та всім українцям, які тимчасово переїхали у Латвію. У цей час боротьби за волю і українську землю дипломатичний фронт надважливий. Приклад того, як потрібно допомагати українцям знищувати московського ворога, від жителів країн Балтії для інших країн світу є безцінний, – каже Володимир Шматько.

Отриманий пасажирський бус використовуватимуть для соціальних та пільгових перевезень у нашій громаді.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.