У тернопільському «Карітасі» зігрівають гарячими обідами внутрішньо переміщених осіб

Опубліковано в Новини 30.01.2023

«Карітас Тернопіль» продовжує зігрівати гарячими обідами внутрішньо переміщених осіб.

– Стараємося не лише смачно нагодувати, але й огорнути турботою людей, які залишили все через війну і знайшли прихисток у Тернополі, – кажуть в установі.  

Це комплексні обіди: перші страви: супи, борщі, бульйони, а також гарніри: картопля, каші, макарони, м’ясо, салати. Обіди збалансовані, смакують як дорослим, так і дітям. 

Сім’я пані Марини переїхала у Тернопіль з Харківщини. Коли виїжджали, брали з собою тільки документи, медичні картки та мінімум речей. Зараз родині вкрай важко платити за оренду житла, комунальні послуги, бракує грошей також на теплий одяг, ковдри, дитяче харчування. Тому обіди від Тернопільського благодійного фонду «Карітас», каже пані Марина, дуже виручають. 

Пані Оксана змушена була тікати від війни із Херсонщини. Дорога у Тернопіль була вкрай важкою та й адаптуватися сім’ї у новому місті складно. Жінка дякує Карітасу за гарячі обіди, така підтримка зараз для її родини дуже потрібна.

– Дякуємо партнерам з проекту Food & Нygiene Security («Продуктова та гігієнічна безпека ВПО та місцевих у потребі») за можливість допомагати тим, хто в потребі, підкреслюють в установі. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.