Із кранів чортків’ян сьогодні тече освячена вода

Опубліковано в Новини 19.01.2023

КП Чортків водоканал продовжує дотримуватись ще шість років тому започаткованої традиції.

У велике релігійне свято Хрещення Господнього на насосній станції «Хлораторна», з якої подається вода майже на все місто, вкотре провели обряд освячення води.

– Цьогоріч на насосній станції рано-вранці обряд водосвяття проводив священник церкви Святої Покрови отець Андрій Левкович. Також у обряді взяли начальник Чортківського водоканалу Віктор Гордієнко, інженер Володимир Батиров, майстер водопостачання Миколи Гриців та машиніст Олег Собчук. У цей день вода має особливу силу. Адже Господь став на річку Йордан і наділив воду цілющими властивостями. З того часу минуло багато років, але ми в день святого Водохреща цією водою освячуємо наші домівки, все, що навколо нас, вживаємо ії. Вода в цей день має цілющі властивості як для душі, так і для тіла, якщо вживати її з вірою. Такими ж властивостями після обряду освячення наділена сьогодні і вода, що тече з кранів чортків’ян, – повідомили у Чортківській міській раді.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

21.05.2024 soroka
Щомісяця Сергій Надал за власні кошти допомагає ЗСУ: передав ще 5 FPV-дрони для 24-ї окремої механізованої бригади
Міський голова Сергій Надал передав ще п’ять FPV-дронів бійцям 24-ї окремої механізованої бригади. Дрони закуплені…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.