Мешканка Тернопільщини втратила майже 84 000 гривень

Опубліковано в Новини 18.01.2023
Телефонний незнайомець, представившись працівником мобільного оператора, заблокував сім-картку мешканки Бережан і викрав з її кредитної картки гроші.
 
Зі слів потерпілої, до неї зателефонував невідомий, який відрекомендувався працівником одного з мобільних операторів. Співрозмовник розповів, що їхня компанія здійснює заміну обладнання для покращення зв’язку. Відтак повідомив, що жінці на мобільний має прийти смс-повідомлення з кодом, яке вона йому має продиктувати. Потерпіла виконала усі вказівки незнайомця. Невдовзі її сім-картку заблокували. Отримавши доступ до банківського рахунку жінки, шахрай зняв звідти майже 84 тисячі гривень.
 
За даним фактом розпочато кримінальне провадження ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.
 
Поліцейські радять жителям області проявляти пильність при спілкуванні з телефонними незнайомцями. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють та у жодному разі не розголошуйте стороннім особам SMS-коди, які вам надходять на номер.
 
Джерело: Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

21.05.2024 soroka
Щомісяця Сергій Надал за власні кошти допомагає ЗСУ: передав ще 5 FPV-дрони для 24-ї окремої механізованої бригади
Міський голова Сергій Надал передав ще п’ять FPV-дронів бійцям 24-ї окремої механізованої бригади. Дрони закуплені…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.