Оформлення грошової допомоги обернулося для двох мешканців Тернопільщини втратою заощаджень

Опубліковано в Новини 16.01.2023
 

Правоохоронці Тернопільщини продовжують документувати факти шахрайств пов’язаних з привласненням грошових коштів з чужих банківських рахунків. Громадяни оформляють грошову допомогу від держави, а потрапляють в шахрайські пастки.

Аферисти створюють різноманітні сайти та публікації в соціальних мережах з інформацією про виплату матеріальної допомоги. В повідомленні шахраї вказують посилання на ресурс, де нібито можна подати заявку на отримання допомоги. За посиланням громадянам пропонується ввести персональні дані та номер банківської картки для зарахування грошей.

В таких випадках аферисти використовують фішинг. Громадяни, вказуючи конфіденційні дані та автоматично передають їх шахраям. Володіючи такими даними зловмисники без труднощів привласнюються гроші.

Від такої афери й потерпіла 51-річна жителька Чортківського району. Жінка знайшла інформацію про можливість оформлення грошової допомоги від міжнародної організації. Й як тільки вона зробила все, що було вказано в дописі, отримала сповіщення про списання власних заощаджень в розмірі 3264 гривень.

Інша заявниця хотіла отримати фінансову підтримку від держави під час воєнного стану. Натомість втратила 23 000 гривень, які аферист зняв без труднощів.

За даними фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Джерело: ГУНП у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.