На Тернопільщині презентували виставку-продаж, кошти з якої передадуть захисникам

Опубліковано в Новини 05.01.2023

У Кременецькому краєзнавчому музеї презентували виставку робіт філейного в’язання гачком Оксани Попілевич.

Про це розповіли на сторінці музею.

— Назва символічна, але сповна передає бажання майстрині поділитися з відвідувачами своїми баченнями прекрасного. Це високе мистецтво, яке народжується за допомогою нитки, — кажуть в музеї.

Кошти від продажу робіт передадуть захисникам України.

— В цей складний і непростий час кожен з нас намагається, в силу своїх можливостей, допомагати нашим воїнам. Недарма Оксана презентує свою вистаку-продаж на широкий загал, адже зібрані кошти підуть на допомогу нашим захисникам Кременецької територіальної оборони, де захищають кордони нашої Батьківщини її чоловік Сергій та син Олександр, говорять у музеї.

Народилася майстриня в селі Дунаїв, Кременецького району. Навчалася в ЗОШ І-ІІ Ступенів села Дунаїв. В 1985 році переїхала в Кременець, де продовжила навчання в ЗОШ І-ІІІ ст. №4. У вільний час відвідувала гурток «В’язання гачком» в Районному Центрі дитячої творчості. Опанувала цю техніку завдяки керівнику гуртка Свідрук Тетяні Леонідівні. Першим виробом стала власноруч зв’язана серветка, яку зберігає і донині.

З 1992 року навчалася в Кременецькому середньому професійно-технічному училищі.

У 1995 році вступила до Хмельницького технологічного університету Поділля, де отримала повну вищу освіту за кваліфікацією інженера-технолога. Проте присвятила себе педагогічній діяльності. З 2001 року і по даний час працює у ДНЗ «Кременецький професійний ліцей» на факультеті «Швачка, кравець, закрійник» навчально-практичного центру.


Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.