Мешканців Тернопільщини вкотре закликають не нехтувати сигналами повітряної тривоги

Опубліковано в Новини 02.01.2023

Повітряна тривога означає небезпеку ударів. Громадянам в такому випадку рекомендується перейти до найближчого укриття й дотримуватися заходів безпеки.

Сигнал передається через систему оповіщення, регіональне радіо та телебачення. У крайніх випадках або місцях, куди не дістають сирени, сигнали тривоги можуть передавати дзвони на церквах.

Окрім цього у разі екстреного вимкнення електроенергії та відсутності зв’язку екіпажі патрульної поліції сповіщатимуть населення про повітряну тривогу через гучномовці, якими обладнані службові автомобілі.

Поліцейські звертаються до краян не нехтувати такими повідомленнями і негайно йти в укриття. Слід пам’ятати, якщо ви почули сирени, перебуваючи вдома необхідно:

  • Ввімкнути телевізор чи радіоприймач і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;
  • За можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;
  • Швидко одягнутися та одягнути дітей;
  • Взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття.

У разі відсутності в радіусі 500 м від вашого будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

Якщо ви не почули сигнал та у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор — під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

Після завершення небезпеки штаб дає команду про відміну повітряної тривоги, після неї можна виходити з укриття та повертатися до звичних справ.

Бережіть себе та у жодному разі не нехтуйте сигналами повітряної тривоги та іншою важливою інформацією.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.