На Тернопільщині надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів склали 100,9 млн гривень

Опубліковано в Новини 01.01.2023

Територіальні громади Тернопільщини впродовж січня-листопада 2022 року отримали 100,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів отримали.

При цьому надходження платежу перевищили очікування і додатково до місцевих скарбниць надійшло 17,4 млн гривень. Так, від реалізації тютюнових виробів надійшло 36,6 млн гривень. Продаж алкогольних напоїв додав 37,1 млн грн, а пива – 27,2 млн гривень.

Загалом суб’єкти підприємницької діяльності, які виробляють підакцизну продукцію на теренах Тернопільщини, сплатили до державної казни 50,7 млн грн акцизного податку, що на 13,7 млн грн більше, ніж очікувалося. Основна сума податку, а це понад 29,3 млн грн, надійшло від виробництва горілчаної продукції. Виготовлення пива додало бюджету країни від Тернопілля понад 20,7 млн грн акцизного податку. 

 

Джерело: ГУ ДПС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Допомога з тилу: «Військова пошта» знову везе на фронт посилки
«Українська команда» Тернопільщини знову вирушила на фронт з допомогою. У межах проекту «Військова пошта» волонтери…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.