У громаді на Тернопільщині – різкий ріст захворюваності на ГРВІ

Опубліковано в Новини 27.12.2022

Впродовж останніх двох тижнів у Чортківській громаді спостерігається різкий ріст кількості хворих на ГРВІ.

Про це повідомили у Чортківській міській раді.

Лише за останні два дні до сімейних лікарів із скаргами на вірусні захворювання звернулося 200 пацієнтів, 114 із них – діти. Найвищий показник серед дітей віку до 9 років, – кажуть у міськраді. Лікарі зазначають, що у більшості пацієнтів спостерігається висока температура, що важко піддається жарознижуючим препаратам, кашель, закладеність носа та біль у горлі. Зазвичай, симптоми тримаються протягом 5 днів.

Окрім того, протягом останніх 48 годин госпіталізовано семеро дітей та 5 дорослих із ознаками ГРВІ.

Лікарі закликають уникати місць скупчення людей, у громадських місцях користуватися маскою, часто мити руки та збалансовано харчуватися. При перших ознаках хвороби варто залишатися вдома та звернутися до сімейного лікаря, нагадують у міськраді.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.